ДЖОНИ УОКЪР, СИН ЕТИКЕТ, 0.700

  • Производител: Diageo
  • Кат. номер:4492

Johnnie Walker Blue Label е може би най-престижният бленд в света. Ароматът на шери и дъб идва от уискитата от Speyside, като Cardhu и Benrinnes. Представителите на Highland, като Royal Lochnagar, придават вкус на сладост с нотки на свежест. Опушеният вкус идва от Caol Ila, а отлежалите житни уискита добавят характерния дъбов и ванилов привкус.

Вярата на семейство Уокър, че нито възрастта на уискито, нито района, в който е произведено е достатъчно за създаването на уникален премиум продукт, е въплътена в Johnnie Walker Blue Label.

Бъчвите, които се използват са наистина изключително редки. Само 1 на 10 000 отговаря на търсените качества за разпознаваемият гладък вкус.

Синьото Джони (както е популярно при нас) е създадено в чест на знаменитото 1867 Old Highland Whisky на Александър Уокър. Използвайки опита на баща си в смесването на чай и подправки и продаването им в Новия свят, Александър разпространява този легендарен бленд от четирите края на Шотландия, до четирите края на света. През 1920г той вече се е продавал в над 120 държави или до всяка точка, до която може да стигне кораб.

  • Цвят : Тъмен кехлибар
  • Аромат : Богат – дъб, сушени плодове, пушек и торф, кедър, анасон, сладкиши и с нотки подправки и цитрусови плодове.
  • Вкус : Плътен, леко опушен, черен шоколад и малцова сладост.
  • Завършек : Продължителен, флорален и дъбов. Мед, сушени плодове, пипер и подправки.
Характеристики +
Произход
Шотландия
Марка
Johnnie Walker
Вид
Blended
,