ДЪМПЪЛ, 15г., 0.700

  • Производител: Diageo
  • Кат. номер:4521

Луксозният бленд Dimple е създаден през ранните години на десетилетието 1890-1900. Уникалната бутилка е създадена през 1893г., a през 1906г. продуктът вече е известен като ‘Dimple’. Бутилката на Dimple е първата патентована в САЩ през 1958. Dimple идва от фамилия Хейг, производители на уиски, твърдо решени да произвеждат най-доброто, изтънчено, богато и безкомпромисно уиски, което може да бъде описано единствено като луксозно. Блендът използва комбинация от съставки от Спейсайд и Лоулендс малцове, някои уискита от западния бряг и отлежали зърнени уискита:
- Speyside малцове (Glenlossie и Mannochmore) – това са по-сладки уискита и понякога изглеждат ‘парфюмирани’;

- Най-любимия от малцовете от Лоулендс, Glenkinchie, също често се избира и придава мек аромат на бленда;

- От Лоулендс, отлежали зърнени уиските – основно от дестилерията в Камеронбридж, също са избрани, за да добавят обем и сладост на бленда;

“Най-доброто смесено уиски, което някога съм пробвал беше Dimple от 1936.Съвременните партиди запазват доста от характеристиките на тази антика: сандаловото дърво и коледния кейк, мараскино черешките и филираните бадеми. То е вкусно, стилно, традиционно.” - казва Чарлз МакЛийн, независим уиски експерт.

С над 250 години опит, Фамилията Хейг е най-старата дестилираща уиски в Шотландия. Dimple използва по-малки и по-малко известни дестилерии, напр. Mannochmore, Glenlossie и Glenkinchie…това са скрити скъпоценни камъни.

Аромат: Ненатрапчив, с подгряващи нотки на подправки и карамел.

Вкус: Добре балансиран, с меки нюанси на мед и тофи, леко опушен с малцован ечемик и леки дъбови нотки.

Финал: Кратък с дъбови нотки.

 

През последните 100 години качеството на Dimple е оценено и марката е получила множество признания: Четири Кралски Грамоти; Назначен за Доставчик на Камарата на Лордовете и Кралете на Испания и Дания; 9 Награди за качество на International Wine and Spirits Competition в периода 1987 - 2007; Носител е на златен медал от класацията на International Wine and Spirit.

Характеристики +
Произход
Шотландия
Марка
Dimple
Вид
Blended
,