МЪНКИ ШОУДЪР, 0.700

  • Производител: William Grant & Sons
  • Кат. номер:4594

Monkey Shoulder има интересна история. Един ден легендарният мастер дестилър на Уилям Грант, Дейвид Стюърт, решава да създаде първият в света троен малц, комбинирайки сингъл малцове от три от най-фините дестилерии в Спейсайд.

Добре е за начинаещите да знаят, че няма дори и капка зърнено уиски в Monkey Shoulder. Избраните малцове съзряват от начало в първо пълнене на бъчви от бърбън. Собствени бъчвари поправят тези бъчви,така че да придадат лек ванилов аромат на отлежаващото малцово уиски.

Браян Кинсман, който е дестилаторът в момента, винаги избира правилната комбинация от бъчви за всяка партида, която прави, за да гарантира накрая като резултат гладък вкус и богат аромат.

Трите малца от Спейсайд се смесват в голям бъчва, където преседяват заедно от 3 до 6 месеца.
Когато малцовете са се смесили и вкусът е тестван от Браян, това тройно малцово уиски се бутилира и му се поставя знака на трите маймунки.

Името също има интересна история. Терминът Monkey Shoulder идва от работниците, които прехвърляли ечемика на ръка. Тъй като се налагало да работят дълго време имало тенденция да нараняват рамото си и едната им ръка да се опъва надолу подобно на маймунските – така се появил и прякорът MonkeyShoulder. Уискито в кръстено така в знак на уважение към тези работници.

  • Цвят : Чисто злато
  • Аромат : Пикантен портокал, мека ванилия, мед и дъб
  • Вкус : Мек и ванилов с пикантни нотки и малцова сладост.
  • Завършек : Супер гладък.
Характеристики +
Произход
Шотландия
Марка
Monkey Shoulder
Вид
Blended
,