БАЛВЕНИ ПОРТ УУД, 21г., 0.700

  • Производител: William Grant & Sons
  • Кат. номер:4310

The Balvenie PortWood 21 Year Old е един изключително комплексен и рафиниран сингъл малц от региона на Спейсайд, едно истинско уиски за специален повод.

Отлежава в продължение на повече от 20 години в бъчви от традиционен бял американски дъб, а впоследствие финишира в 500-литрови бъчви от европейски дъб, които в продължение на 30 години са съхранявали португалско десертно вино Порт.

Представя особено дълбок, наситено-сладък аромат, в комбинация с характерните за Спейсайд свежест и нотки на пресни подправки, окосена трева и плодове.

Носител на сребърен медал на International Wine and Spirits Competition през 2014г. и два златни медала от The Scotch Whisky Masters през 2014 и 2015г.

The Balvenie PortWood 21 Year Old притежава кехлибарен цвят с медено-златист оттенък. Има лек и нежен аромат, богат на плодове, ядки и карамел. Ябълка и праскова изпъкват сред свежите нотки и продължават в лека, ненатрапчива пиперливост.

Вкусът му е истинска симфония от вкусове и изпълва устата със сметана, ванилия, пресен розмарин, червени ябълки, сушени стафиди, мед и окосена трева.

Завършека му е дълъг и топъл сметанов финал с ядки и дъбови тонове, на преден план излизат пиперливи нотки на черен пипер, джинджифил.

Характеристики +
Произход
Шотландия
Марка
The Balvenie
Вид
Single Malt
,