ГЛЕНФИДИХ ИПА, 0.700

  • Производител: William Grant & Sons
  • Кат. номер:4383

Glenfiddich IPA Cask е изключително нестандартен сингъл малц, част от колекцията Experimental Series.

Нестандартното тук е отлежаването - това уиски е финиширало съзряването си в бъчви от бира India Pale Ale, откъдето идва и името на дестилата. Speyside Craft Brewery създават крафт бира, която отлежава за месец в бъчви от Glenfiddich, след което тези бъчви са върнати в дестилерията и напълнени с този дестилат за три-месечен финиш.

Самата крафт бира е създадена от местен Спейсайд пивовар с ароматен сорт хмел, чийто качества се отпечатват силно и върху уискито, финиширало в бъчва от тази бира. Резултатът е комплексен сингъл малц, богат на плодови нотки с приятна стипчивост и пиперливи нюанси.

Glenfiddich IPA Cask има искрящ златисто-кехлибарен цвят. С изключително свеж аромат с нотки, наподобяващи бяло вино Шардоне или десертно Сотерн. Червен портокал, тофи, зелена ябълка и круша. С вкус на нестандартно усещане за хмел, сладък ечемик, цитруси, портокалова кора, сметана, окосена трева и нотка ванилия.

Завършека е на ечемик и хмел който се завръщат във финала, кадифена текстура с бавно изчезващи аромати на кафе, портокал и ечемик.

Характеристики +
Произход
Шотландия
Марка
Glenfiddich
Вид
Single Malt
,