СМИРНОФ ЧЕРВЕН, 1л.

  • Производител: Diageo
  • Кат. номер:2011

След като революцията преобръща руската империя, Владимир Смирнов, оглавяващ главната руска дестилерия и екслузивен доставчик на водка за царете, е арестуван и осъден на смърт чрез разстрел. За късмет на Владимир, затворът е щурмуван от белите руски отряди точно преди екзекуцията да бъде изпълнена. Той успява да избяга в Полша, носейки единствените две неща, които са му останали - името си и формулата за водка, която прави фамилията му известна.
С разпадането на Съветския Съюз, най-после става възможно за наследниците на Владимир Смирнов да се завърнат в Русия и да изследват корените си.
Те изучават старите методи на дестилация, малките медни апарати за дестилиране, които семейството на Смирнов използва първоначално за производство на малки количества най-финна водка за императорския двор. След това, използвайки местно зърно от най-високо качество и въглени от руска сребърна бреза за филтриране, произвеждат един необикновен продукт, една водка, която не е опитвана от времето на царете.

Smirnoff е създадена с помоща на уникален процес, включващ три дестилации и десет етапа на филтриране, за да се осигури гладкост и яснота. Днес тя се продава в повече от 130 страни по света.

Характеристики +
Произход
Русия
Марка
Smirnoff
Вид
Класическа
,