УУДФОРД РИЗЪРВ, 0.700

  • Производител: Brown-Forman
  • Кат. номер:857

Craft Bourbon. Две думи, които на практика изчерпват представянето на Woodford Reserve Distiller’s Select. Не само защото е от малкото бърбъни, които се произвеждат ръчно по стар занаятчийски способ, но и защото за тези, които го правят това е като верую. Изключително внимание към всеки детайл. Строг мониторинг на целия процес на създаване. Страст за постигане на нови постижения — от дестилерията до витрината на бара. Това е Woodford Reserve. Дестилацията на Woodford Reserve се извършва в шотландки модел медни казани изработени в известната медникарска работилница на семейство Форсайт от Спейсайд, Шотландия. Това е единствената бърбън дестилерия, която използва изключително медни дестилатори тип казан. Крайният резултат е тройно дестилирано бяло уиски със 79 об. % алк., което е готово да бъде напълнено в бъчви.


В дестилерията Woodford Reserve не пълнят ежеседмично умопомрачителни количества бъчви, но пък за сметка на това пълнят качество в качество. Бъчвите играят критична роля за този вече култов бърбън. И за тази си марка Brown-Forman се доверяват само на бъчви изработени в собствената си бъчварска работилница. Brown-Forman е единствената компания произвеждаща бърбън уиски в света, която произвежда сама своите бъчви.


Шотландски медни казани, ирландски модел тройна дестилация, три вида зърно, изпечени и силно обгорени бъчви от американски бял дъб, бавна и постепенна оксидация в 100 годишни построени от камък помещения, сами разбирате, че Woodford Reserve не е обикновен бърбън от Кентъки, а чисто и просто история на уискито.

Характеристики +
Произход
Америка
Марка
Woodford
Вид
Bourbon
,