СИНГЪЛТЪН ЪФ ДЪФТАУН 12г, 0.700

  • Производител: Diageo
  • Кат. номер:4632

Singleton of Dufftown 12 Year Old е гладко, естествено богато едно малцово шотландско уиски има сладки плодови нотки и продължителна, приятна топлина. Атрактивно и дъвчещо, лесно съчетаващо сладост от отлежаване в американски дъб а европейска плодовитост в бавно дестилирано, традиционно направено малцово уиски Speyside.

Цвят: Богат кехлибар, полирани махагонови акценти.

Тяло: Средно до пълно тяло.

Аромат: Достъпен и богат. Първо доминират полираното дърво и ядките (препечен лешник), след това поемат задушени плодове (печени ябълки), сушени плодове (сладки фурми) и мека кафява захар. С вода се развива по-сладък и директен характер на Speyside (чисти капки круши!). Чист и плътен. След известно време топли, сухи аромати на стружки от молив или клечки кибрит.

Вкус: Сладостта и хрупкавите ядки в началото впечатляват, след това има гладко, плодово богатство на Speyside, на което да се насладите. Твърдо, с балансираща сладост. Кафява захар и кафе еспресо. Затоплящо и приятно. С вода, все още приятна текстура. Лека сладост, след това дъвчаща и балансирана от лека киселинност, с добро разпространение на вкусовете в средата на небцето.

Завършек: Среден до дълъг, елегантно изсъхващ и свеж, завършен от приятна, сладко орехова дъвкателна способност.

Характеристики +
Произход
Шотландия
Марка
The Singleton
Вид
Single Malt
,