МАМОНТ, 0.700

  • Производител: Marussia Beverages
  • Кат. номер:86983670018904

Малко необичайно е, че идеята за водка Мамонт принадлежи на шведа Фредерик Паулсен, добре известен предприемач от Швеция, страстен изследовател на Арктика. По време на експедиция в търсене на древни животни, той успява да достигне до Сибир и Евразия. Така се заражда идеята да комбинира два символа, характерни за Сибир: водка и мамут.
Водката Мамонт не съдържа изкуствени добавки! Единствената добавка е малко количество кедров алкохол, за да придаде на водката уникален сибирски вкус. Известно е, че в културата на древен Алтай кедровото дърво е било свещено. Водката Мамонт се произвежда в ограничени партиди, под строг контрол и строго спазване на всички технологични процеси. Вкусът й се характеризира като “силен”, “дълбок”, “вдъхновяващ” и “уникален”. Бутилката е с форма на гигантски зъб на мамут.

Водка MAMONT е една от най-изисканата марка водка, произведена в Русия. За производството й се използва изворна вода от Алтай, известна с кристалната си чистота, и пшеница, която расте в защитена зона в полите на Алтай. Алкохолът преминава през шестстепенна дестилация и получената смес се филтрира през въглен от бреза и се обогатява със сребърни йони. Уникалният сибирски вкус се дължи и на това, че към сместа се добавя малко ароматен алкохол от кедър.

Характеристики +
Произход
Русия
Марка
Mamont
Вид
Класическа
,