ФИНСБЪРИ, 0.700

  • Производител: Borco
  • Кат. номер:8698367002191

Джоузеф Бишоп създава Finsbury Distillery през 1740 г. Освен Finsbury Gin, той е отговорен за производството на много добре познати напитки, включително Stone’s Ginger Wine. Чарлз Максуел от Темза Дистилърс е 8-мо поколение потомък на Джоузеф Бишоп, което ги прави най-старата непрекъсната линия в дестилацията на Джин.

За съжаление дестилерията Finsbury затвори и в един момент компанията беше продадена. Компанията Constellation Europe Ltd са ги купили, а в момента германската Borco Import GmbH го притежава от 1994г. Borco е създадена през 1948 г. и е семеен бизнес. През 1972 г. те влязоха в бизнеса с вино и спиртни напитки, днес предлагат над 60 марки спиртни напитки и са лидер в Германия и основен играч в Европа. Техният маркетингов девиз за Finsbury е „Оригиналите не се променят“.

Finsbury Dry Gin се дестилира от хвойна, екзотични плодове, билки и подправки по древен метод от 18-ти век.  Рецептата е добре пазена тайна и е непроменена и до днес. Финсбъри е особено фин и лек представител на "London Dry Gin", с богат аромат и елегантен букет подходящ за коктейли.

,