БРЕНДИ ЧЕРНОМОРСКО ЗЛАТО, 33г., 0.700

  • Производител: Black Sea Gold Pomorie
  • Кат. номер:814

Впечатляващо със златисто-кехлибарения си цвят бренди Black Sea Gold 33 XO съчетава нотки на ванилия, шоколад, карамел, смокиня и стафиди, придобити от отлежаването на винения дестилат в продължение на тридесет и три години в странджански дъбови бъчви. Продължителното отлежаване придава на брендито несравнима комплексност и мекота, които се допълват от изключителна хармония и баланс, дължащи се на последващото му лагеруване за година и половина в десеттонни дъбови бъчви.
Комплексният аромат, изисканият вкус и незабравимият финал са причината бренди Черноморско залто 33 XO да е носител на три последователни златни медала на Международното изложение „Винария”, да е неоспорим лидер на българския пазар и достоен конкурент на най-престижните френски коняци.

Произведеният от Юни Блан, Димят и Ракацители винен дестилат се прехвърля в транспортни бъчви от странджански дъб с обем от 450 до 600 литра, където в продължение на 30-37 години развива различни аромати и вкусове. Следва купажиране на винени дестилати от различни години, целящо постигане на желания вкус. Полученият винен дестилат, чиято средна възраст е 33 години, се прехвърля в лагерни бъчви с обем 10 тона също от странджански дъб, където купажът лагерува в продължение на година и половина и придобива баланс и хармония.

Характеристики +
Марка
Black Sea Gold
Произход
България
,