ХАВАНА КЛУБ, 7г., 0.700

  • Производител: Pernod Ricard
  • Кат. номер:3729

Havana Club 7 е първокласен тъмен пивък ром. Минималното отлежаване на всеки вид ром в бленда е 7 години, но най-старият компонент отлежава десетилетия: Всеки път, когато се произвежда Havana Club 7, част от крайната бленда се връща обратно в бъчвата, за да престои там още много години, докато стане готова да формира основата на бъдещото производство. Резултатът е по-комплексен ром с дълбоки слоеве кубински вкусове, които най-добре се усещат, когато напитката сe консумира чиста или с добавки по ваш вкус. Havana Club Anejo 7 Anos има чудесен, зашеметяващо прозрачен кехлибарен цвят. Показва невероятен букет. На нос разкрива надигащи се дървени и ванилови нотки. Много чист и мек на вкус.

Havana Club е сред най-бързо растящите спиртни напитки в света по данни на IWSR. Въпреки че не се продава в САЩ, той е на трето място в света и на второ място в Европа. За успеха на марката допринасят много пазари в света. Куба е един от най-важните, с над 2 милиона туристи годишно. В Италия Havana Club е алкохол номер едно сред конкурентите. Следващи по важност са Испания, Германия и Франция, Великобритания, Швейцария, Гърция, Чили, Белгия, Чехия, Австрия, Русия, Португалия, и  Холандия. Havana Club International S.A. / Cuba Ron S.A. е част от холдинга на Pernod Ricard Group от 1993 г, с цел разширяване на дистрибуцията си в световен мащаб, производството на рома е в Хавана, откъдето се реализира износ към 124 държави, с изключение на САЩ, заради ембаргото върху търговия на стоки от Куба.

 

Христофор Колумб открива Новия свят и заедно с това и едно ново растение в Куба: захарната тръстика, вече аклиматизирана от испанците на Канарските острови. Захарната тръстика намира точното си място в Куба. През 19-ти век испанската монархия има нужда от по-изтънчен ром, който да задоволи високите изискванията на  империята. Вследствие, в Куба е произведен ром с по-високо качество, който превъзхожда всички останали и е наречен "El Ron Superior". Това ново питие се превръща в съставна част от кубинския начин на живот. По този начин се ражда Havana Club през 1878 г., едновременно с кубинската музика, чиито ритми са толкова популярни днес. 
"Cuban single cane": използването на този общ израз, за да се опише кубинския ром, не е случайно. Кубинският ром се прави от един единствен суров материал - свежа меласа от захарна тръстика, със силен аромат и съдържание на захароза, което дава на Havana Club уникалния й букет. Складовете на Santa Cruz del Norte, където отлежават великолепните ромове на Havana Club, са перфектно разположени, близо до топлите води на Gulf Stream - толкова скъп на писателя Ernest Hemingway, ценител на рома и на автентичните кубински коктейли.

Характеристики +
Марка
Havana Club
Произход
Куба
,