СЕЙЛЪР ДЖЕРИ СПАЙС, 0.700

  • Производител: William Grant & Sons
  • Кат. номер:5201184830463

Sailor Jerry Spiced Rum (чете се Сейлър Джери спайс ром) е класически подправен ром, приготвен от отлежал карибски ром и ароматни подправки.

Както и при повечето подправени ромове и при Sailor Jerry Spiced Rum компанията собственик на марката не дестилира сама базовия дестилат. Това, което е важно в случая, е рецептата. Sailor Jerry Spiced Rum е ром приготвен по стара лична рецепта на Джери Колинс, хавайски татуист и голям ценител на тази карибска напитка. От етикета на Sailor Jerry Spiced Rum, ни приветства танцуваща укулеле хула хаитянка, една от любимите татуировки на Норман Колин.

Рома е дестилиран на американските Вирджински острови от Cruzan Rum Distillery, след което е блендиран и подправен с натурални съставки от рецептата, най-вече ванилия, канела и лайм. Подправките участващи в рецептата са по-малко в сравнение с продуктите на други марки, но при Sailor Jerry Spiced Rum това се компенсира със сладък аромат на карамел и ванилия.

Това, което забелязваме първо при досега със Sailor Jerry Spiced Rum е етикетът, от където ни приветства танцуваща укулеле хула хаитянка. След като изпиете бутилката погледнете етикета от другата страна ще видите изображението на момиче. Запушалката е такава каквато обикновенно се използва при всяка премиум спиртна напитка — коркова тапа

Ако сте обърнали внимание, повечето комерсиални марки подправени ромове, са бутилирани при 35 об. % алк., което помага до голяма степен при определянето им като ароматни, вкусни и не на последно място евтини. Sailor Jerry Spiced Rum няма нужда от този трик, защото е достатъчно ароматен и вкусен дори при стандартните за ром 40 об. % алк. (в САЩ, може да го намерите и при 46). Това, че е силен не му пречи да влиза плавно и меко.

Характеристики +
Марка
Sailor Jerry
Произход
Карибите, Вирджински острови
,