ХАВАНА КЛУБ АНИЕХО ЕСПЕСИАЛ, 0.700

  • Производител: Pernod Ricard
  • Кат. номер:3730

Havana Club Anejo Especial е висококачествен "златен" ром, бленд от ромове, отлежавали до 5 години. От името разбирате, че това е нещо специално, смес на млади и стари дестилати, които като финал го правят богат и леко златист на цвят. Характерът му комбинира свежестта на белите ромове и силата на аромата при тъмните. Перфектната основа за CUBA LIBRE!

Цвят: Светъл, топъл и хипнотизиращ златист цвят.
Аромат: Интензивен аромат, напомнящ на захарна тръстика с леко опушени акценти и нотки на мед, ванилия и канела.
Вкус: Закръглен и продължителен завършек.

Havana Club е сред най-бързо растящите спиртни напитки в света по данни на IWSR. Въпреки че не се продава в САЩ, той е на трето място в света и на второ място в Европа. За успеха на марката допринасят много пазари в света. Куба е един от най-важните, с над 2 милиона туристи годишно. В Италия Havana Club е алкохол номер едно сред конкурентите. Следващи по важност са Испания, Германия и Франция, Великобритания, Швейцария, Гърция, Чили, Белгия, Чехия, Австрия, Русия, Португалия, и  Холандия. Havana Club International S.A. / Cuba Ron S.A. е част от холдинга на Pernod Ricard Group от 1993 г, с цел разширяване на дистрибуцията си в световен мащаб, производството на рома е в Хавана, откъдето се реализира износ към 124 държави, с изключение на САЩ, заради ембаргото върху търговия на стоки от Куба.

 

Христофор Колумб открива Новия свят и заедно с това и едно ново растение в Куба: захарната тръстика, вече аклиматизирана от испанците на Канарските острови. Захарната тръстика намира точното си място в Куба. През 19-ти век испанската монархия има нужда от по-изтънчен ром, който да задоволи високите изискванията на  империята. Вследствие, в Куба е произведен ром с по-високо качество, който превъзхожда всички останали и е наречен "El Ron Superior". Това ново питие се превръща в съставна част от кубинския начин на живот. По този начин се ражда Havana Club през 1878 г., едновременно с кубинската музика, чиито ритми са толкова популярни днес. 
"Cuban single cane": използването на този общ израз, за да се опише кубинския ром, не е случайно. Кубинският ром се прави от един единствен суров материал - свежа меласа от захарна тръстика, със силен аромат и съдържание на захароза, което дава на Havana Club уникалния й букет. Складовете на Santa Cruz del Norte, където отлежават великолепните ромове на Havana Club, са перфектно разположени, близо до топлите води на Gulf Stream - толкова скъп на писателя Ernest Hemingway, ценител на рома и на автентичните кубински коктейли.

Характеристики +
Марка
Havana Club
Произход
Куба
,