ХАВАНА КЛУБ, 3г., 0.700

  • Производител: Pernod Ricard
  • Кат. номер:3726

Havana Club Anejo 3 Anos е добре балансираният бленд от отлежал дестилат, отлежал поне 18 месеца заедно с алкохол от захарна тръстика от най-високо качество, което ще даде един млад ром, който отново ще отлежи в бели дъбови бъчви за период от 3 години.  
Havana Club Añejo 3 Años има светъл, сламен цвят. Веднага се забелязва светлия, лек, сиропиран вид, характерен за отлежалия ром. Този кубински ром има сладко, дъбово ухание с аромат на карамел и ванилия. Той е с приятен, свеж и дискретен вкус. Усеща се ванилия с шоколадови акценти.

 

Христофор Колумб открива Новия свят и заедно с това и едно ново растение в Куба: захарната тръстика, вече аклиматизирана от испанците на Канарските острови. Захарната тръстика намира точното си място в Куба. През 19-ти век испанската монархия има нужда от по-изтънчен ром, който да задоволи високите изискванията на  империята. Вследствие, в Куба е произведен ром с по-високо качество, който превъзхожда всички останали и е наречен "El Ron Superior". Това ново питие се превръща в съставна част от кубинския начин на живот. По този начин се ражда Havana Club през 1878 г., едновременно с кубинската музика, чиито ритми са толкова популярни днес. 
"Cuban single cane": използването на този общ израз, за да се опише кубинския ром, не е случайно. Кубинският ром се прави от един единствен суров материал - свежа меласа от захарна тръстика, със силен аромат и съдържание на захароза, което дава на Havana Club уникалния й букет. Складовете на Santa Cruz del Norte, където отлежават великолепните ромове на Havana Club, са перфектно разположени, близо до топлите води на Gulf Stream - толкова скъп на писателя Ernest Hemingway, ценител на рома и на автентичните кубински коктейли.

Характеристики +
Марка
Havana Club
Произход
Куба
,