Ликьорът на Лимончело се произвежда от ароматни лимонови кори, към които се добавя алкохол, чрез което се извличат етерични масла на лимоните. Добавеният алкохол е от вида - грапа. Резултатът е гладък, маслен и благоуханен ликьор. Прекрасен деджистив за след хранене.
Limoncino Bottega е „limoncello“, традиционен италиански ликьор, датиращ от края на XIX век. Произвежда се от инфузия на лимонова кора “Femminello”. Този сорт, който е широко разпространен в Италия и се характеризира с кора с тънко зърно и висококачествени етерични масла. Този сорт лимон се нарича „Femminello“ поради плодородието на растението, което цъфти през цялата година. Лимоните се отглеждат по естествен начин и се берат в пика на зрялост, измиват се и се белят на ръка, като се отстранява бялата част (горчивата) и се избира само жълтата кора, която е богата на етерични масла. Лимоновите кори се вливат в алкохол за около 30 дни. Това позволява извличането на ароматните и оцветяващите вещества. След това течността се отделя от кората. Накрая се добавя захар и висококачествена грапа, което прави този Limoncino уникален и безпогрешен.