КАРДЮ 15г., 0.700

  • Производител: Diageo
  • Кат. номер:4548

Cardhu 15 Years Old Single Malt Scotch Whisky е много обичан единичен малц. Cardhu е лесен, очарователен Speysider понеже е отлежал за по-дълго от обичайното 12-годишно Cardhu, а допълнителните три години съчетават характерните за дестилерията овощни плодове, ечемичен захар и малцови подправки с по-богати тропически плодове и ванилови нотки.

Цвят: Дълбоко старо злато.
Тяло: Светлина върху небцето, със средно тяло.
Аромат: Бавно дава своите тайни, само с намеци за плодово богатство и пикантна сложност, които предстоят. Вихърът от чашата пуска примамливи, чисти ванилови нотки и тропически плодове. След което вкуса на плодовете се изпарява (лека плодова торта с люспести бадеми). Добавянето на вода извежда типичния характер на Speyside и прави аромата малко по-кисел. Късно, най-накрая, по-голяма дълбочина и сложност: сладко, пикантно и богато, завършващо с плътно ириско и препечен кокос.
Вкус: Бавен, за да излезе напред и доста вискозно направо. Охлаждащ, след това пиперливо и леко овъглен. Става по-богат, все още сладък, но вече с ириска и шоколад; изгорена захар върху крем брюле. С вода, по-малко вискозен и по-сладък с почти никаква киселинност; много приятен и лесен за пиене.
Завършек: Гладък, лек и леко изсушаващ, с атрактивни горчиви шоколадови нотки. Не прекалено дълго, с нотка на слаб дим в края.

Характеристики +
Произход
Шотландия
Марка
Cardhu
Вид
Single Malt
,