КАРДЮ 18г., 0.700

  • Производител: Diageo
  • Кат. номер:4549

Cardhu 18 year old Single Malt Whisky е спокойно и изключително зряло, това е уиски, което се отваря бавно с истински финес, за да разкрие изящна структура, привлекателна за ценителя: богато по тяло, но все още изпълнено с деликатният характер на Cardhu. Свежестта на аромата, се съхранява с богато плодове лакомство, като небцето доставя цялото успокояващо топящо се богатство от плодов ликьор шоколадов трюфел и сложен, богат, сладък и пикантен завършек.

Цвят: Изпечена мед.
Тяло: Богата и гладка текстура.
Аромат: Не напред, но привлекателно "естествен" и във времето богат, балансиран и много сложен. Мацерирани плодове; круши, сливи, череши. Нотките на ананас развиват лек, зелен, подобен на цариградско грозде ръб. Деликатни аромати на дива роза, ментол и полирана кожа се издигат над меката основа на коледна торта или маслено тесто. Водата отваря всичко елегантно, без да променя основните теми.
Вкус: Гладък и сладък вкус, без аромат, но с лека и жива киселинност. Меката, деликатна, плодова сърцевина е люлка от богати вкусове, оформени с шоколад, текстурата, шоколадът и плодовете, съчетаващи се, за да предизвикат черешов ликьоро-шоколадов трюфел. Като цяло затоплянето е по-меко с вода, когато балансът на вкусовете остава същият, макар и по-лек.
Завършек: Вълнуващ и сложен, заключението е дълго, гладко, нежно изсъхващо и богато на какао.

Характеристики +
Произход
Шотландия
Марка
Cardhu
Вид
Single Malt
,