Гленморанди Тейл оф Форест

  • Кат. номер:7684

GLENMORANGIE A TALE OF THE FOREST е първото уиски от Glenmorangie, произведено от ечемик, изпечен с WOODLAND билки.
Това е Glenmorangie, буйно и листно като самата гора. С аромати на борови игли, горски мъх, острота на хвойна и вкусове на евкалипт, мента, горчив портокал и далечен дим, това лимитирано издание е уиски, което да ви обземе, зарадва и изненада , независимо дали му се наслаждавате дълбоко в гората или в коктейли вкъщи.

Върнахме древен метод за изпичане на ечемик с билки.
Преди няколко години, докато се разхождаше в гората, нашият главен дестилър д-р Бил Лумсден си спомни как производителите на уиски от Хайленд изсушавали своя ечемик с всякакви видове горско гориво. Той започва да експериментира, като изпича своя ечемик с много различни растения, като накрая избира плодове от хвойна, брезова кора и цветя от пирен , смесени с малко торф. Резултатът беше партида алкохол с редки аромати на борови иглички и хвойна, изпъстрени със струйки дим. След това го състари в бъчви от бърбън, включително много бъчви за повторно пълненe , избрани да позволят на ароматите на спиртната напитка да блеснат.

Вдъхновено от вечно променящото се природно чудо, което откривате, докато скитате в гората
Извиквайки ароматите , звуците и гледките на гората , единичният малц обгръща сетивата ви с аромати на бор , хвойна и кориандър, изпъстрени със струйки дим. След това вкусът на тъмнозелен евкалипт , осветен от лъчи на горчив портокал се носи към бавен, нежен дъбов финал.

  • Аромат : Горска дълбочина на вкус и аромат, започващ с букет от бор, хвойна и кориандър, заедно с печен кестен и интригуващ шепот на дим.
  • Вкус : Вкусът експлодира в устата. Вихри от мента. Изблици на евкалипт. Шумоли от горчив портокал. Всичко се носи върху облаци от ванилия с интригуващи нотки на черно сладник.
  • Завършек : Завършва с бавен и пищен финал с лимон, портокал и мека нотка на дъб.
Характеристики +
Произход
Шотландия
Вид
Single Malt
,