Окинва Масахиро

  • Кат. номер:5943

OKINAWA GIN Recipe 01

През 2017г., в дестилерията Масахиро, намираща се в най-южната част на о. Окинава, е създаден първият крафт джин от Окинава. Първата капка от този джин се появява в средата на много горещото лято и служителите в дестилерията, описват вкуса като сезонния вятър на Окинава “Махае”. Ароматът, който се разнася е уникален и неповторим до момента. С първата глътка, ще усетите островния бриз на Махае, местните тропически билки, тропическата сладост, цитрусите и аромата на прясно стрит черен пипер, които ще ви разведат по пясъчните брегове на този красив регион.
Дестилерията Масахиро е създадена през 1883г. и се намира в град Наха на тропическия южен остров Окинава. Окинава е най-южната японска префектура, която се състои от стотици острови и се разпростра на 1000 км дължина от най-южния основен остров Кюшу до Тайван. Опитът на дестилерията се състои в производството на Авамори (традиционна окинавска саке напитка). Именно на основата на Авамори се създава първия крафт джин от този остров.

Мастър дестилърите на Масахиро произвеждат Авамори повече от 130 години. Желанието им да експериментират ги кара да създадат крафт джин, точно както се прави „Чампуро“ от Окинава ( ястие, комбиниращо найразлични съставки). Създавайки техен собствен джин, подбират внимателно шест различни вида растения и билки, възползвайки се максимално от характеристиките им.

Характеристики +
Произход
Япония
Марка
Okinawa
,