БАЛВЕНИ 16Г 0.700Л

  • Кат. номер:7455

The Balvenie French Oak 16 Y.O
За първи път от близо десетилетие, шотландската дестилерия The Balvenie добави уиски към основната си гама от бъчви. Най-новият член на екипа е премиум Balvenie French Oak 16-Year-Old.

Новият French Oak преминава вторичен период на зреене в бъчви от френски дъб Pineau – първи за дестилерията. Pineau des Charentes е специфичен стил подсилено вино от регион Шарант във Франция. Произвежда се от неферментирал гроздов сок, към който преди отлежаване се добавя коняк eau-de-vie. Точният период от време, през който уискито е готово, не се разкрива, но то е филтрирано без охлаждане и не се добавя цвят. Според майстора на малц Balvenie David C. Stewart MBE, използването на тези френски бъчви за вино придава на уискито лек, свеж завършек. „Живите и отличителни вкусове на Pineau des Charentes, извлечени от нашия характерен процес на двойно зреене“, каза той в изявление, „не само внасят по-голяма дълбочина в нашата гама, но доставят елемент на лукс и изработка, който безпогрешно е The Balvenie.“ Стюарт е нещо като експерт в изкуството на довършване в бъчви, като е един от първите, които донесоха тази техника в света на шотландското уиски преди близо 40 години.

  • Аромат : Красиво балансирани леки флорални нотки от цветя на лотос и здравец танцуват между нотки на свежа ливадна трева и обелена ябълкова кора.
  • Вкус : Енергизиращ блясък от острата лимонова кора и грейпфрут се среща с деликатната фина сладост на глазирани плодове и подправки от корен от джинджифил.
  • Финал : Освежаващ , с нотка на медена роса от пъпеш в микса.
Характеристики +
Произход
Шотландия
Марка
The Balvenie
Вид
Single Malt
,