Макалан Рейр Каск Релийз 2022

  • Кат. номер:7687

Macallan Rare Cask 2022

Всяка бъчва с изключително едномалцово уиски, отлежало в The Macallan Estate, има своя индивидуалност, с малки нюанси, които ги правят уникални. От време на време нашите производители на уиски се натъкват на бъчви, отлежаващи в складове, които се отличават от останалите по много особен начин.​

Тези редки бъчви имат 100% естествен наситен рубинен махагонов цвят, интензивна сладка нотка на стафиди и богато кадифено усещане в устата.

Rare Cask И НИКОЛА БЕНЕДЕТИ
Работихме с прочутия цигулар Никола Бенедети върху Rare Cask, издание през 2022 г. Опирайки се на креативност и майсторство, тя отразява ароматните нотки на това специално издание:

„Има момент, в който всички елементи на едно произведение на изкуството се събират и завладяват сетивата ви. Мога да оценя ароматите на подправки, стафиди и леко ореховия вкус. Винаги съм имал чувствителна реакция към аромати, точно като свиренето на нота или разкриването на акорд.

Миризмата на дъб ме пренася обратно у дома към дълги разходки през уикенда из полетата и долините на Очинлек близо до шотландския ми роден град Еършър. Има усещане, което може да се изпита само в Шотландия.

Преживяването на най-великите творения е нещо, което не можем да обясним напълно. Но ние усещаме всяка част от това.

  • ЦВЯТ : Рубинено махагон.
  • НОС : Меки нотки на ванилия с богати стафиди, последвани от сладък синтез на свежа ябълка, лимон и портокал.
  • НЕБЦЕ : Интензивна сладка стафида доминира, преди да отстъпи място на ванилия и черен шоколад, със слоеве лека цитрусова кора.
  • ЗАВЪРШЕК : Дълъг, богат и кадифен.
Характеристики +
Произход
Шотландия
Марка
The Macallan
Вид
Single Malt
,